Subject İnformation
Author Layton Lestrange Replies 33
Share Views 1
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Layton LestrangeRada pedagogiczna | Cała kadra Hogwartu

Layton rozglądał się po obecnych na spotkaniu, gdy Royce poruszył temat, który właściwie nie był nawet jego własnym pomysłem. Lestrange uniósł jedną z brwi wyżej, zatrzymując spojrzenie na Scamanderze.

— Kontynuować? W ramach jakiej grupy? Z tego, co kojarzę nie było żadnej grupy teatralnej w naszej szkole. — Powiedział zdziwiony, spoglądając na listę kół i zajęć pozalekcyjnych, którą miał przed sobą. Zdecydowanie nie było tam żadnej grupy teatralnej. To nawet nie tak, że miałby coś przeciwko założeniu jakiejś, wolałby jednak wiedzieć o tym, co działo się w szkole – szczególnie jeżeli było to coś, co "kontynuowali" od jakiegoś czasu.

— Jeżeli chodzi o planowanie takich rzeczy to powiedziałbym bardziej maj bądź nawet czerwiec. Przesłuchania a potem próby zajmą z pewnością dużo czasu, biorąc pod uwagę to, że po drodze jest też wiele innych wydarzeń, z którymi zarówno my jako nauczyciele, ale i uczniowie będziemy mieć dużo pracy. Nie zapominajmy też, że prawie cały grudzień wypada nam z przygotowań, dzieci nie będzie nawet w Hogwarcie. W lutym mamy Turniej Pojedynkowy a w marcu Bal Wiosenny. Cały kwiecień uczniowie będą się przygotowywać do Pucharu Quiddictha, więc obstawiałbym, że czas na jakąś sztukę teatralną byłby dopiero po tym. — Powiedział spokojnie, drapiąc się przy tym po brodzie i spoglądając tym razem na Lesliego, który wydawał się pakować w coraz więcej obowiązków.

— To brzmi jak interesujący pomysł. — Zwrócił się do Cassiana, zapisując coś na swojej kartce. — Daj mi znać, jeżeli coś ustalisz ze Stowarzyszeniem. Rozmawiałem już wcześniej z Kaylin na temat organizacji Koła Przyrodniczego i z tego, co wiem, podobna współpraca będzie nawiązana z Klubem Miłośników Natury. Informujcie mnie, jeżeli uda wam się coś ustalić na ten temat. — Dodał, przyglądając się wszystkim innym. Nie wyglądało jednak na to, by ktokolwiek miał więcej pomysłów. Uznał więc, że tylko tyle mieli na ten temat do powiedzenia. Dopisał sobie przedstawienie do kalendarza wydarzeń a potem odchrząknął cicho.

— No dobrze, to z pozostałych spraw – potrzebujemy kogoś, kto przejmie opiekę nad Kołem Artystycznie Uzdolnionych za profesor Brennan. Chciałbym też usłyszeć raport dotyczący zapotrzebowania Skrzydła Szpitalnego.

Następna kolejka 20 września.

Gethen
Scamander nie chciał poruszać tematu grupy teatralnej na tym spotkaniu, dopóki przynajmniej nie rozmów się z Lesliem i uczniami. Ale cóż, Royce wyciągnął temat na wierzch i zrobiło się trochę niezręcznie, przynajmniej z punktu widzenia Gethena. Bo przecież poza ogłoszeniem w gazetce szkolnej nie informowano dyrektora o większych organizacyjnych sprawach.
Potrząsnął nerwowo głową, kiedy Layton wyraził swoje zdziwienie i postukał palcem w otwarty notatnik.
- Bo... bo to jeszcze nic oficjalnego. W zeszłym roku dodałem ogłoszenie o przesłuchaniu do sztuki w Aperacjum. Głównie by wybadać teren i sprawdzić... czy... czy będą chętni wśród uczniów. I dopiero od tego roku zgłosić koło teatralne. - Spojrzał po chwili na Lesliego, wdzięczny za jego wsparcie.
- Może to być nawet element zakończenia roku szkolnego. Albo tuż przed... To wszystko jeszcze jest w fazie przygotowań... - Poprawił okulary i przywołał na usta nerwowy uśmiech. Czuł się trochę jak przyłapany na gorącym uczynku, kiedy robił coś wbrew zasadom. Ale przecież nie chciał niczego złego, a wręcz odwrotnie!
Kiedy Layton zapytał o Koło Artystycznie Uzdolnionych Scamander rozejrzał się po obecnych i jakoś nie bardzo dopasował pozostałych nauczycieli do tego zadania. A w jego głowie urodził się pewien pomysł odnośnie zadań dla tego koła. Podniósł nieśmiało rękę.
- Myślę... że mógłbym zająć się tym... - Odezwał się nim zapadłaby niezręczna cisza.

Wiadomości w tym wątku
RE: Rada pedagogiczna | Cała kadra Hogwartu - przez Layton Lestrange - 01-01-2023, 10:54 PM

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości